Добре изолираното жилище намалява драстично загубата на топлина, което от своя страна рефлектира върху разходите за отопление през зимата и подсигурява комфорта през горещите летни дни – жилището е прохладно, а температурите са сравнително по-ниски.
В тази тема ще Ви запознаем с вътрешната и външна топлоизолация и ще Ви представим няколко момента, на които да наблегнете ако Ви предстои изграждането на топлоизолация на Вашето жилище.
Нека започнем с това кой вид изолация е по-добрият избор – вътрешната или външната. Много хора се заблуждават като смятат, че вътрешната изолация е по-лошото решение, защото в повечето случаи предизвиква конденз, а от там и мухъл по стените, за разлика от външната. Истината обаче е, че няма по-добър или по-лош вариант. По-скоро можем да кажем, че в зависимост от случая има по-подходящ или по-малко подходящ избор. За да се вземе правилното решение за изолация от първостепенна важност е да се вземат под внимание видът на помещението/сградата, както и тяхната обитаемост.
Също така, когато решите да топлоизолирате жилището си е от изключително важно значение да вземете в предвид следните няколко фактора:
– Фирмата, която ще извърши ремонтните дейности – Изборът на качествена и достоверна фирма може да рефлектира върху цената, върху качеството, както и върху поставените срокове. Ние бихме Ви препоръчали да потърсите съдействие от компания, доказала се сред своите клиенти.
– Типът продукти и строителни материали, които ще се използват – Често строителните бригади работят с дадена марка продукти и ползват отстъпки, като действат в партьорство с големите производители. Не е лишено от логика и това, да обсъдите с техническият ръководител дали има възможност за ползване на отстъпки от партньори.
– Бюджетът – Да се планува добре. Обикновено външната изолация излиза на по-висока цена в сравнение с вътрешната такава.
– Фирмата, която да извози отпадъците при приключване на ремонтните дейности – Важно е фирмата да разполага с необходимия екип, техника за извозване на строителни отпадъци и лиценз за извършване на тази дейност.
И четирите фактора, които по-горе посочихме са изключително важни, за да се обезпечи ремонта, касаещ изолацията.