почистване на дворове

Имате градина в дома или на вилата?

Всяка градина и двор изискват грижи и често се налага рязане и кроене на клони и храсти. А може в двора да се подвизават ръждясали стари чаркове или купчина камъни в ъгъла.

Е, ако Ви липсва творческо вдъхновение да ги превърнете в модернистично изкуство или декоративен алпинеум – може да ни позвъните, за да изнесем и извозим със собствен транспорт остатъците до сметището.

ПОЧИСТВАНЕ В ДВОРА НА ЕДНОФАМИЛЕН ДОМ

Почистване на двора е основният недостатък на собствените еднофамилни къщи. Но това не е толкова страшно, колкото може да изглежда на пръв поглед. Напоследък нашият Екшън екип има много повиквания за тази услуга. За да стане всичко бързо и ефективно, трябва да имате само голямо желание да сложите нещата в ред и да знаете как точно искате да изглежда дворът ви в бъдеще.

Кога е най-добре да почистваме двора?

Почистването на двора е през пролетта – това е най-оптималното време за генерално почистване на вашето „имение“. Вашият двор по това време се нуждае от възстановяване след зимния сезон – трябва да освободите място и изчистите пораженията от снега. С появата на топлина много гниещи остатъци са напълно ненужни и загрозяват гледката. Основното нещо, което се изисква – е да се извърши почистване преди края на пролетта, за да имате време през лятото да се радвате на зелено, чисто и декорирано според вкуса ви дворно място.

Почистване, което спестява време и усилия

СЪБИРАНЕ НА БОКЛУК, И БОКЛУК, И ОЩЕ БОКЛУК.

Най-често почистване в двора на частна къща започва с колекция боклук. По принцип дворът е кошче за стари дъски, купища хартия, арматура или други строителни отпадъци и вещи.

Основното тук е – не слушайте вътрешния си глас „това може да потрябва“, иначе почистването на двора се превръща в местене на предмети от едно място на друго. Разбира се, нещо може да остане, но трябва да се съхранява в специално за това място. Някои все още съхраняват в дворовете си счупени уреди, табели, части от автомобили и стари мебели. Мъчно им да изхвърлят и си ги пазят. Ако искате да освободите двора си, стига вече, не съжалявайте – мястото за всички тези неща е на сметището или за скрап. Всичко ненужно ще натоварим и извозим по-далеч от двора ви.

ПОЧИСТВАНЕ КОРЕНИ, ТРЕВИ И ПЛЕВЕЛИ.

Ако живеете в район, където растителността избуява  бързо, тогава трябва да знаете основните методи за справяне с тревата. Има три начина да се отървете от растителност: да прекопаете земята и ръчно да съберете корените, или да третирате с хербициди, след като окосите с косачка или тример. Не забравяйте, че под събраната трева все още има много семена и корени в почвата, които осигуряват стабилен растеж на плевелите. Можете да ги унищожите с помощта на химия, но си струва да припомним, че химикалите остават в почвата за дълго време и имат отрицателно въздействие върху плододайните култури. Следователно, използването на такива средства за борба с плевелите трябва да бъде само в конкретни случаи.

ПОДРЯЗВАНЕ НА ДЪРВЕТА И ХРАСТИ.

За да ви помогнем, първо ние трябва да огледаме всички отсечени и изсушени дърветата и да почистим двора. А вие, ако искате да придадете на вашия двор уникален външен вид, можете да направите на вашите дървета и храсти „прическа“, като им придадете различна форма.

За да го направите сами, ще се нуждаете от подходящ инструмент, малко креативност и желание. Подходящ инструмент за това – градински или ножици. Не бързайте по този въпрос не трябва да бъде допусната грешка, тъй като тя може да е необратима. Най-добре е да се практикува върху малки дървета и храсти. Ако не знаете какво да направите с остатъците от окастрени клонки – не ги палете, ще ви е трудно да заличите изгорелите въглени насред двора, пък и току-виж съседи повикали пожарната. Ние ще се погрижим да почистим двора като съберем, изнесем и извозим боклука