почистване и извозване след къртене

Ако смятате, че след успешното къртене на стена от бетон, пробиване на дупка или реновиране на тухлени повърхност, работата ви е приключила, дълбоко се лъжете. След щателното и правилно извършеното къртене, задължително следва и щателното почистване. Услугата чистене и извозване е не просто необходима, а задължителна и това задължение е правно регулирано посредством законовите норми за строителните дейности.

 Повечето професионални услуги по къртене, предлагат и последваща екстра или като допълнителна услуга за чистене и извозване. Тази задача не е особено лека, така че не се заблуждавайте, че можете сами да се справите със строителните отпадъци след ремонта. Нещо повече – тези отпадъци трябва да бъдат събрани, съхранени и транспортирани по точно определен начин, в точно определени контейнери и на точно определено място.

Почистването се усложнява от факта, че голяма част от строителните отпадъци могат да нанесат трайни щети върху дома или обекта ви, ако не са премахнати със специални препарати и техника. Тежестта и обемът на боклука пък би могъл да ви затрудни и в извозването им. Нещо повече – утвърдените със закон места за складиране на тези отпадъци е напълно възможно да бъдат прекалено далеч от вас, което допълнително натоварва работата ви.

От друга страна, ако се доверите на професионални фирми за чистене и извозване след къртене или на самия екип, който е къртил на обекта ви, вие си гарантирате улесняване на целия строителен процес. Цените, най-често, са достъпни и съобразени с доходите на средностатическия потребител, а бързината ще ви накара от тук нататък винаги да разчитате на експертите пред това да импровизирате и да губите личното си време.